lauantai 14. huhtikuuta 2007

Tervetuloa kurkistamaan kurssin etenemistä!

Tällä kurssilla muutamat opettajakollegani käyvät seurailemassa kuinka kurssin rakentuminen etenee. Käytän kurssilla sulautetun opetuksen (blended learning) metodia. Sulautettu opetus (tai sulautuva opetus) tarkoittaa sitä, että tieto- ja viestintätekniikka on saumaton osa työskentelyämme. Tieto- ja viestintätekniikka sulautuu luokkaopetukseen. Jotkut pitävät sulautettua opetusta monimuoto-opetuksena, mutta monimuotohommassa pääpaino on opetuksen moninaisilla järjestelyillä, jotka eivät välttämättä kohtaa toisiaan siis sulaudu yhteen.

Kurssin edetessä kuvailen tässä blogissa jatkuvasti sitä, mitä teemme. Opiskelijoilla on keskeinen rooli kurssin toteuttamisessa.

Aloitimme kurssin verkkototeutuksen yhdeltä tyhjältä sivulta. Juuri ennen oppituntia kopioin tämän wiki etusivulle valtakunnallisen opetussuunnitelman. Sen pohjalta ensimmäinen 70 minuuttia vierähti joutuisasti.

Miksi sulautettua opetusta? Siksi, että kurssilla opiskelee kolme etäopiskelijaa ja kaksi opiskelijaa, jotka eivät päällekkäisten oppituntien vuoksi pääse aina lähiopetukseen. Haluan myös kokeilla sellaista verkkotyöskentelyä, jossa opettaja ei tee etukäteen valtavaa työtä. Haluan antaa opiskelijoille mahdollisuuksia osallistua kurssin rakenteen kehittelyyn. Nostan esiin niitä teemoja, jotka keskustelun perusteella herättävät mielenkiintoa. Pidän huolta, että opetussuunnitelman tavoitteet täyttyvät. Opiskelijat saavat itse valita oppikirjansa. Emme työskentele oppikirjan vaan opetussuunnitelman perusteella.

Ei kommentteja: