sunnuntai 15. huhtikuuta 2007

Eräästä haaveesta totta

Olen psykologian kurssilla vain pari kertaa käyttänyt englanninkielistä oppikirjaa (kun minulla oli italialainen ja toisella kerralla ranskalainen vaihto-oppilas kurssilla). Olen haaveillut kielten integroimisesta psykologian opiskeluun, vaikka en mikään kielinero olekaan - tai oikeastaan juuri siksi, arkipäiväistäkseni vieraskielisten tekstien käyttämistä. Kielillä lukemisen taito on psykologian jatko-opintojen kannalta (ja muidenkin) hyvin tärkeää. Eikä se ole niin kammottavaa kuin kuvitellaan.

Tällä kurssilla luemme pieniä tekstinpätkiä eri kielillä ja kuuntelemme ainakin All in the Mind -radio-ohjelmaa Australiasta. Näin pääsemme myös kuulemaan, mitä tutkijat itse sanovat (All in the Mind haastattelee psykologian tutkijoita ja käytännön psykologeja ja psykiatreja sekä potilaita).

Ensimmäinen englanninkielinen teksti liittyy perjantaina puhuttuun eli muutokseen elämän aikana. Opiskelijat pohtivat, millaisia olivat 10 vuotta sitten ja ovatko nyt erilaisia. Tekstejä saa verkon kautta sekä kustantajien sivuilta että Googlen kirjahakupalvelun kautta.

Ei kommentteja: