maanantai 7. toukokuuta 2007

Jäsentämistä ja aikataulumuutoksia

Perjantain ohjelma muuttui, kun teorioiden käsittelyssä innostuin selittämään juttuja vähän tarkemmin. Psykologiassa on vähän hämäävää se, että samaa asiaa selitetään niin monella tavalla. Tällä kurssilla se tulee erityisesti esille. Siksi on tärkeää tuntea jollakin tavalla psykologian historiaa ja kytkeä tietyt lähestymistavat tiettyihin traditioihin. Löysin aiemmin laatimani ruudukon aiheesta. Etsin sitä vielä koneelta... se on jossain. Löysin toisen tehtäväpohjan ja laitoin sen tulevaa keskiviikkoa varten (muutin Wordilla tehdyn tylsän värittömän PowerPointissa värikuvaksi).

Pitää muistaa lisätä vastaussivu (jälkihuom. lisätty on), kuorolaisopiskelija on poissa varsinaiselta oppitunnilta ja lupasi tehdä läksyt etänä. Perjantain poissaolijakin lähetti läksyt sähköpostilla ja siirsin ne wikiin. Porukka on ollut tosi aktiivista ja läksyjä on tehty hyvin. Olen yrittänyt tehdä niistä riittävän pieniä ja aihetta on käsitelty sekä edellisen tunnin lopussa että seuraavan tunnin alussa. Tähän olen kiinnittänyt palautteen perusteella huomiota. Edellistä tuntia pitää kerrata seuraavan tunnin alussa. Tätä ei opettajana aina muista, kun hommat on itselle tuttuja.

Wikiä on niin hauskaa tehdä, että äkkiä hujahtaa tovi jos toinenkin kivalla fiiliksellä. Teknisesti wiki on toiminut koko ajan nätisti, ei minkäänlaista tuskailua. Vanhoja tekosia on mukava liittää wikiin. Wiki toimii sekä kirjan ja tuntien jäsentäjänä että tehtäväkirjana. Olen nyt kolme vuotta rakennellut kursseistani portfolioversioita ja tästäkin kurssista on hyvää vauhtia tulossa sellainen aika kivuttomasti. Pätkä kerrallaan.

Liitutaululle piti taas piirrellä. Ja kertoilin samalla, kuinka minulla rauhan ihmisellä eilen paloi päreet tiskien kanssa (astienpesukone ei toiminut, kukaan muu ei tarttunut tiskivuoreen ja minäkin tein lakon... sitten illalla kone yhtäkkiä taas toimi ja arjen sietämistä oli tullut harjoiteltua, joskus asiat asettuvat kohdalleen ajan kanssa).

Ei kommentteja: